Rörverksgatan 44   |   Västerås

Nu finns chansen i populärt och barnvänligt område!

Välkomna till detta mycket tilltalande boende på Rörverksgatan 44 med friköpt, skyddad, välskött och lummig trädgårdstomt. Det finns fruktträd och buskar och är mycket fint beläget längst in på området mot allmänningen. Här erbjuds ett inbjudande boende med smart planlösning, stora sällskapsytor och fyra sovrum. Huset ligger i ett mycket omtyckt område med närhet till skola, trevliga promenadstråk och Erikslunds shopping center. Barnvänligt utan genomfartstrafik. Separat garage i länga. Intresserad? Boka in en visning!
Adress
Rörverksgatan 44
Område
Västerås, Bäckby
Pris
3 395 000 kr
Boarea | Biarea
156 kvm | 6 kvm
Rum
6 rok
Tomt
871 kvm

Interiör

Fastighet: Välkomna till detta mycket tilltalande boende på Rörverksgatan 44 med friköpt, skyddad, välskött och lummig trädgårdstomt. Det finns fruktträd och buskar och är mycket fint beläget längst in på området mot allmänningen. Här erbjuds ett inbjudande boende med smart planlösning, stora sällskapsytor och fyra sovrum. Huset ligger i ett mycket omtyckt område med närhet till skola, trevliga promenadstråk och Erikslunds butiker. Barnvänligt utan genomfartstrafik. Separat garage i länga

Hall: I detta rymliga hem med smart planlösning och genomgående ljusa ytskikt möts man av en välkomnande entré/hall med skjutgarderober och god plats för avhängning.

Vardagsrum: Vardagsrummet med härligt öppna ytor är rymligt med ljusa, fina ytskikt samt bra ljusinsläpp, Sociala möjligheter där både matsalsdel och soffgrupp får plats.

Även på övervåningen finns ett allrum med ljusa ytskikt och gott om utrymme för samvaro/Tv hörna. Här finns också en praktisk och mycket rymlig klädkammare.

Kök: Trevligt och öppet kök med fönsterpartier mot framsidan, här har man gott om plats för middagsgäster vid köksbordet. Köksluckorna är ljusa och köket förövrigt utrustat med inbyggd ugn, inbyggd micro, induktionshäll och diskmaskin (-22).

Sovrum: Huset har fyra sovrum där samtliga har mycket fina ytskikt. Två av rummen ligger på övervåningen och de andra två på entréplanet där båda är stora med luftiga ytor och ett av dessa med garderobsvägg.

Badrum: Det finns två badrum på entréplanet där det ena är mycket stiligt inrett med kakel/klinker, golvvärme, spotlights i taket, Wc, dusch och handfat med kommod. Det andra är rymligt och inrett med badkar, Wc, spegelskåp och handfat med kommod.

På övervåningen finns även en toalett med Wc och handfat.

Tvättstuga: Tvättstuga med väldigt bra bänkytor och förvaring. Här ligger ett klinkergolv och förövrigt utrustat med tvättmaskin och torktumlare. (Trasigt torkskåp) . Från tvättstugan kan man nå ut på altanen.

Uteplats: En mycket trevlig och fin baksida som ligger i ett helt skyddat läge där köparen får en uppväxt och fin trädgård, här finns fruktträd och en stor, härlig altan under tak. En oas i ett läge att kunna andas och få energi ifrån.

Även på framsidan finns en charmig, stenbelagd uteplats.

Förråd: Två rymliga uteförråd vilket ger mycket bra förvaring.

Antal rum
6 Rum

Byggnad

1 ½ plan, 1974

Fasad
Tegel/Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster/3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Takpannor
Grundläggning
Platta på mark
Uppvärming
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft

Förråd

Garage i länga

Renoveringar

Fjärrvärmeväxlare ny 2023
Målade fönster 2023
Målade trädetaljer utvändigt 2023
Diskmaskin 2022

Energideklaration

Deklarationsdatum
Primärenergital
102 Energideklaration
Klass
D

Tomt

Tomt
871 kvm
Uteplats
Altan under tak på baksidan samt stenbelagd uteplats framsida.
Bilplats
Garage i länga

Övrigt info

Uppväxt trädgårdstomt.

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Rörverket 73
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärde byggnad
1 651 000 kr
Taxeringsvärde mark
702 000 kr
Taxeringsvärde
2 353 000 kr
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
2 353 000 kr
Taxeringsår
2021

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Inskrivningar

Gemensamhetsanläggning: Västerås Rörverket GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Västerås Rörverket GA:2 ändamål: Radio- TV och/eller tele

Stadsplan (1973-03-28)

Ekonomi

Personer i hushållet
3
Uppvärmning
38 979 kr
Samfällighetsavgift
17 628 kr
Försäkring
6 955 kr
Totalt
63 562 kr/år

Övrig info

Enligt säljares uppgifter. (Uppvärmning, hushållsel och vatten under samma kolumn)

Pantbrev/inteckningar
2 420 000 kr

Omgivning

Ungefär fem kilometer väster om Västerås city finns Bäckby. På Bäckby torg finns ett nyrenoverat centrum med stort serviceutbud. Här finns även en aktivitetspark med färgglada klätterredskap som invigdes 2019. Ett kännetecken för stadsdelen är det stora konstverket i form av en totempåle som står utanför Bäckbys bibliotek.

På Bäckby finns flera skolor, både kommunala och privata. Rösegårdsskolan (F-6) har ett tillhörande fritidshem och Hällbyskolan (F-6) har närhet till Hällbyskogen, motionsspår och fotbollsplaner och andra gräsytor. Även Håkantorpsskolan och Sofiaskolan är belägen med närhet till skog och grönområden.

Det finns flera olika förskolor på området. Bland annat finns Rösegårds förskola med många grönområden, en skogsdunge samt närliggande lekpark.

TV och Bredbandanslutning

Bredband
Fiber

Karta

Bilder