Norra Storgatan 67   |   Tärnsjö

En unik fastighet med stora möjligheter!

Nu saluförs en unik fastighet i Tärnsjö med det ursprungligen gårdsnamnet Haga. Här finns utrymme för den stora familjen samt för dig som önskar möjlighet till egen hobbyverksamhet eller motorintresse i hemmet.

Norra Storgatan 67 är fint och lite lantligt beläget då det är det sista huset i tätorten i Tärnsjö. Här njuter du av en insynsskyddad och vacker tomt där häck och grönska ramar in tomten på ett naturligt sätt. De 4 050 kvm erbjuder utrymme för både lek och avkoppling. Det finns rikligt med fruktträd och bärbuskar samt utrymme för goda planterings- och odlingsmöjligheter. Baksidan vetter mot banvall som är lämplig för gång- och cykelväg mot samhället.

De generösa och rejäla komplementbyggnaderna ger möjlighet till egen hobbyverksamhet, verkstad- och/eller motorintresse. Här finns generösa garage och hobbyrum samt carport med plats för flertalet bilar. Det stora dubbelgaraget har en porthöjd på cirka 2,60 meter

Bostadshusets 194+51 kvm om 7 rum och kök erbjuder optimal planlösning med generösa ytor och bra förvaringsmöjligheter. Du möts av en ljus och inbjudande hall. I köket finns det gott om förvaringsskåp, rejäla arbetsytor och rymlig matplats. Vardagsrummet är stort och trivsamt och går i fil med matrummet som rymmer många middagsgäster. Under vinterhalvåret gläds du av den fungerande eldstaden. Från vardagsrummet når du altan mot husets baksida. Entréplan erbjuder även ett sovrum och ett mindre rum som med fördel kan användas som arbetsrum. Övre plan ger allrum som är passande som tv-rum och alkoven med burspråk passar bra till arbetsrum eller lekrum. Från allrummet når du husets balkong. Vidare finns tre rejäla sovrum och en toalett. Källarplan inrymmer förråd, matkällare, tvättstuga och garage. Fastigheten är fiberansluten, har kommunalt vatten och avlopp, har ett nyare värmesystem och solceller är installerat. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Bo i ett trevligt samhälle i en levande landsbygd ca 40 km från Sala och ca 60 km från Uppsala. Till de båda städerna ges bussförbindelser för både jobbpendlare och för gymnasieelever. Busshållplats finner du med en kort promenad från fastigheten. Till Tärnsjö hör det natursköna Östaområdet med sitt naturreservat med vandringsleder i orörd natur, Dalälvens fina fiske- och badvatten med flera hundra meter långa sandstränder. För de yngre finns det flertalet förskolor samt skola F-6. Tärnsjö har ett aktivt idrottsliv med idrottshall, gym, fotbollsplan samt friidrott- och tennisbana. Det finns många fina promenadstråk, skogar för svamp- och bärplockning samt elbelyst motionsspår där du kan åka längdskidor vintertid. I Östervåla (ca 15 km bort) finns skola 7-9 samt gott om sportaktiviteter även där bl. a. ishockey.

Varmt välkommen att boka dig för visning!Adress
Norra Storgatan 67
Område
Tärnsjö, Tärnsjö
Pris
2 795 000 kr
Boarea | Biarea
194 kvm | 51 kvm
Rum
7 rok
Tomt
4050 kvm

Interiör

Entréplan: Välkomnade stor hall i vinkel med plastmatta och målade väggar. Gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor samt extra förvaringsmöbel. Platsbyggt städskåp med tillhörande överskåp. Trappa med målad träpanel och fina trästeg till övre plan. Dubbeldörrar i vackert glas till vardagsrum.

Hemtrevligt kök med gott om förvaringsmöjlighet och rejäla arbetsytor. Handmålade köksluckor av målarmästare samt kakel som stänkskydd vid diskbänk. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, hällspis, spisfläkt, micro samt diskmaskin. Bakbord finns bevarat.Plastmatta och tapetserade väggar. Rymlig matplats vid fönster. Praktisk skjutdörr till hall.

Tilltalande och rymligt vardagsrum som går i fil med matrummet. Parkettgolv och tapetserade väggar samt en fondvägg av målat tegel. Öppen spis med insats- en värmande mysfaktor under vinterhalvåret. Utgång till altan med eldriven markis. Här njuter du av sydvästligt läge och med utsikt mot tomtens lummiga baksida. Dubbeldörrar av vackert glas mot hall.

Matrum med stor öppning mot vardagsrum. Här ryms det stora middagssällskapet till fest och högtidliga dagar. Matrummet kan vid behov göras om till extra sovrum.

Sovrum 1 med plastmatta och målade väggar. Platsbyggt förvaringsskåp

Arbetsrum med plastmatta och målade väggar. Platsbyggda skåp samt skrivbordsbänk. Ingång till klädkammare.

Badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. Handfat med kommod, badrumsskåp med spegel och belysning, toalett, dusch med skjutdörrar samt badkar. Fönster för ljusinsläpp.

Övre Plan: Allrum som till fördel kan användas som familjens tv-rum. Målat parkettgolv och målade väggar. Ingång till förråd/kattvind. Utgång till balkong där du kan avnjuta morgon- och förmiddagssol. Öppen planlösning till alkov med burspråk som till fördel kan användas som arbetsrum eller som vid behov kan göras om till extra sovrum eller gästrum.

Sovrum 2 (master bedroom) med heltäckningsmatta och målade väggar varav två med målad panel. Två platsbyggda garderober samt ingång till rymlig klädkammare samt förråd/kattvind.

Sovrum 3 med plastmatta och målade väggar. Ingång till klädkammare.

Sovrum 4 med plastmatta och målade väggar samt kakel vid handfat. Handfat med kommod, badrumsskåp med spegel samt toalett.

Källarplan: Källarplan med tvättstuga med källaringång. Maskinell utrustning såsom tvättmaskin och torktumlare, äldre tvättmaskin, Ho. Vidare finns nedre hall med frysboxar, förråd under trappan, matkällare, samt garage med snickarbänk och plats för en bil.

Antal rum
7 Rum

Byggnad

1½ plans friliggande hus, delvis källare, 1960, 1960- Om och tillbyggnad. Utsprung 1939

Fasad
Tegel
Stomme
Trä/plank/timmer
Fönster
2-glas kopplade
Bjälklag
Trä/plank/timmer, bjälklag mot källare av betong
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Betonghålsten
Uppvärming
se text vid övrigt
Ventilation
Självdragsventilation

Luft/vatten-värmepump, vattenburet värmesystem via kulvert från pannrum i garagedel
Komplementbyggnader:

Pannrumsdel har en biarea om ca 15 kvm

Hobbyrum har en biarea om ca 18 kvm

Garage 1 har en biarea om ca 52 kvm

Förrådsdelar har en biarea om ca 43 kvm

Garage 2 har en biarea om ca 79 kvm

Vedbod har en övrig yta om ca 23 kvm

Carport har en övrig yta om ca 97 kvm

Övrigt: Porthöjd i garage 2 är ca 2,6 m

Enligt uppmätningsprotokoll.

Renoveringar

1960 – Om- och tillbyggnad av befintligt hus från 1939
1988 - Renovering av jordkällare.
1991 - Uppförande av carport.
2000 - Murad rök.
2002 - Ny flaggstång.
2004 - Uppförande av stora garaget samt utbyggnad av det mindre garaget med ingång från carport.
2008 - Installation av kassett i braskamin.
2011 - Renovering av WC/badrum/dusch på entréplan.
2012 - Omläggning av yttertaket med nya betongpannor, delar av takpappen byttes.
2018/2019 - Installation av solceller.
2018/2019 - Fiber indraget.
2021 - Installation av luft/vattenvärmepump.
2024 - Provtryckning av skorsten i huset med godkänt resultat.
Förbättringsarbete/ytskiktsrenovering har skett löpande efter behov.
Årtalen ovan är ungefärliga.

Energideklaration

Deklarationsdatum
Primärenergital
87 Energideklaration
Klass
C

Tomt

Tomt
4050 kvm
Uteplats
Njutbar altan med markis och trall på husets baksida. Läge sydväst. Balkong på husets framsida. Läge nordost.

Övrigt info

Insynsskyddad, lummig och vacker tomt om 4 050 kvm där häck och grönska ramar in fastigheten på ett naturligt sätt. Stora fria gräsytor där barnen kan springa och leka. Flaggstång för högtidliga dagar. Det finns riktigt med fruktträd och bärbuskar samt utrymme för goda planterings- och odlingsmöjligheter. Baksidan vetter mot banvall som är en lämplig gång- och cykelväg mot samhället. På tomten finns perenna växter samt ätbart såsom svarta vinbär, rabarber, 1 körsbärsträd, 2 päronträd, 1 plommonträd, 10 äppelträd (flertalet olika sorter). Hallon finns utanför tomtgräns. Tidigare har det funnits stora trädgårdsland för bl.a. potatis och jordgubbar samt diverse andra odlingar som den odlingsintresserade har möjlighet att skapa fram igen. Vidare finns bevarad jordkällare, murad rök samt en äldre hundgård.

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Haga 2:1
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärde byggnad
888 000 kr
Taxeringsvärde mark
256 000 kr
Taxeringsvärde
1 144 000 kr
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
1 144 000 kr
Taxeringsår
2021

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. (Det finns en äldre vattenbrunn som inte använts på många år. Avlopp i pannrum ej anslutet till det kommunala avloppet).

Inskrivningar

Vattenskyddsområde (1972-12-21)

Ekonomi

Personer i hushållet
1
El
40 956 kr
Vatten & Avlopp
4 524 kr
Renhållning
2 054 kr
Försäkring
7 316 kr
Totalt
54 850 kr/år

Övrig info

I kostnaden för el inkluderas även uppvärmning. Kostnaden är baserade på 2023 år förbrukning på 15 860 kWh.

Pantbrev/inteckningar
260 000 kr

Omgivning

Samhället Tärnsjö ligger ca 40 km från Sala och ca 60 km från Uppsala.

Här finns ca 1 500 invånare och god allmänservice i form av matbutik (ICA nära), frisör, pizzeria/restaurang ( 67:ans grill och Faster Veras cafe m m.

Vid Furuvallen finns fotbollsplan samt friidrott- och tennisbana.

Både kommunalt och föräldrakoperativt dagis, skola F-6 samt allmänna kommunikationer till och från Heby/Sala samt Uppsala finns.

Tärnsjös pärla är utan tvekan det natursköna Östaområdet med sitt naturreservat med vandringsleder i orörd natur, Dalälvens fina fiske- och badvatten, Östa källor med sitt klara vatten samt campingplats och kanotuthyrning.

Taxeringsinformationen visar boarea på 160 kvm och biarea på 70 kvm.

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kommer att få godta fastighetens skick och med bindande verkan avstå från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten.

TV och Bredbandanslutning

Bredband
Fiber

Karta

Bilder

Fastighetskarta