Blomstergatan 6   |   VÄSTERÅS

Bekvämt boende med balkong och fin utsikt!

Välkommen till denna trevliga bostad med en balkong som erbjuder en fin utsikt, perfekt för avkopplande stunder. Belägen i attraktiva kvarter, kan du njuta av en bekväm livsstil med närhet till mataffärer, bussförbindelser, Stenby och Universitetet med mera.

Föreningen är populär och erbjuder olika bekvämligheter för sina medlemmar. Här kan du ta del av ett gemensamt gym och bastu, samt möjlighet att hyra övernattningslägenhet för besökande gäster. Dessutom finns det en grillplats där medlemmarna kan njuta av trevliga stunder och samvaro.

Denna bostad är ett perfekt val för dig som söker både komfort och bekvämlighet. Ta del av de populära kvarteren och njut av den vackra utsikten från balkongen. Välkommen på visning!
Adress
Blomstergatan 6
Område
VÄSTERÅS, Gideonsberg
Pris
1 250 000 kr
Avgift
4 261 kr
Boarea
58 kvm
Rum
3 rok

Interiör

Vardagsrum: Denna bostaden är registrerad som en tvåa hos föreningen men marknadsförs som en trea. Vardagsrummet har fina ytskikt som ger en trevlig atmosfär för social samvaro. Härifrån finns utgången till balkongen.

Hall: Hall: En rymlig och välkomnande hall med gott om plats för förvaring i garderoberna. Hallen ger ett inbjudande intryck och är smakfullt inrett med fina ytskikt.

Kök: Kök med bra förvaringsmöjligheter. Köksluckorna är i ljusa färger och ger en fräsch känsla. Här finns även ugn och kyl/frys (-23).

Sovrum: Det första sovrummet är rymligt med fina ytskikt och inbyggda garderober. Även det andra sovrummet har fina ytskikt.

Badrum: Badrummet är funktionellt utrustat med wc, handfat, handdukstork och spegelskåp. Klinker pryder väggarna.

Fastighet: Belägen i attraktiva kvarter, här kan du njuta av en bekväm livsstil med närhet till mataffärer, bekväma bussförbindelser ner till City för pendlaren, Stenby och Universitetet med mera. Busshållplatsen som är närmst (väldigt kort promenad) bostaden heter gideonsbergsmotet, från den kan man ta buss nr 21 som kör dig direkt till bussterminalen på knappt 10 minuter. På rusningstider går den varje kvart och alla andra tider så går den varje halvtimma , och om man missar den bussen så har man chansen att ta buss nr 5 från hållplatsen Bellmans gatan som också är belägen i närheten.

Antal rum
3 Rum
Hiss
Ja

Byggnad

Flerfamiljshus, 1955

Fönster
3-glasfönster
Uppvärming
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft

Bostaden är hos bostadsrättsföreningen registrerad som en tvåa men marknadsförs som en trea.
Till lägenheten tillhör vindsförråd och matkällare förråd.

I föreningen finns tvättstuga, cykel förråd, föreningslokal/övernattningslägenhet, bastu & gym, trädgårdsmöbler, utegrillar & grillplats.

Energideklaration

Deklarationsdatum
Primärenergital
181 Energideklaration
Klass
F

Ekonomi

Personer i hushållet
1
El
300 kr
Försäkring
100 kr
Avgift
4 261 kr
Totalt
4 661 kr/månad

Övrig info

Enl, säljares uppgifter. Avgift till Brf inkluderar värme, vatten, bredband, kabel-tv (grundutbud).

Omgivning

Gideonsberg är ett vidsträckt bostadsområde som innehåller hyres-, bostads- och äganderätter. Området byggdes främst ut under 1940- och 1950-talen. Området har kompletterats med en hel del nya bostäder under åren. Gideonsberg kan erbjuda ett varierat utbud av bostäder. I området finns det flera fina grönområden.

Avstånd till city ca 1-2 km

Buss till city ca 10 min

Cykel till city ca 5-10 min

Från Gideonsberg är det både nära till Centrum och Stenby handelsområde där du bl a finner Stora Coop, Systembolaget, Apotek, Dollarstore, Blomsterlandet, Gym Member 24 mfl.

Bostadsrätten

Riksbyggen Brf Västeråshus 15

Föreningen förvaltas ekonomiskt av Riksbyggen och är hos Bolagsverket registrerad under namnet Riksbyggens Bostadsrättsförening Västeråshus nr 15, förkortas ”Rbf Västeråshus 15”.

Föreningen äger fastigheterna Blåklockan 1 samt Vårlöken 5 och 6 i Västerås kommun. Fastigheterna är belägna på Blomstergatan 2, 4, 6, 8 och 10 och omfattar 245 lägenheter och 7 lokaler.

Överlåtelseavgift
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Bostadsrättsföreningen
Äkta
Juridisk person tillåten
Nej
Delat ägande tillåten
Barn/föräldraägande, t.ex 90/10, accepteras av föreningen
Äger marken
Ja
Renoveringar
Kommande: Föreningen har planer på renovering beträffande vatten, värme och el eventuellt också byte av hissar. 2021: Elrevision 2020: Solceller på hustaken 2019: Gemensamma utrymmen, soprum och ny tvättmaskin 2019: Huskropp utvändigt, fönster och dörrar 2018: Nytt staket längs Bergslagsvägen 2018: Underhåll av markytor 2018 Byggt om avloppen på taken 2018: Ombyggnad av dagvattenanläggning 2018: Ny tvättmaskin 2017: Nytt taggsystem för entrédörrar samt dörrar till cykelrummen 2017: Renovering av övernattningslokal (gamla föreningslokalen) 2017: Ombyggnation och renovering av ny föreningslokal 2017: Takavvattning och dagvattenanläggning – ombyggnation 2017: Nya molucker för återvinning av grovsopor för de tre föreningarna i området (återvinningsstation vid vändplatsen på Blomstergatan) 2016: Nytt sophanteringssystem installerat (sopnedkast stängda, molucker på området) 2016: Ny garagebelysning och förbättring av garage och p-platser 2016: Brandtätning av samtliga lägenheter 2015: Nya motorvärmarstolpar på samtliga MV-parkeringsplatser 2014: Installation av ComHem-uttag 2012: Ombyggnad av uteplatser 2010: Ombyggnad av samtliga balkonger 2009: Installation av LAN-nät av Tele2 (0kr) 2009: Friköp av föreningens tre tomträtter 2007: Ombyggnad av transformatorstation till föreningslokal (Blomsterg 4) 2006: Ombyggnad av tryckstegringslokal till tvättstuga (Blomsterg 6) 2004: Utbyte av fönster, lägenhetsdörrar och entrépartier 1997: Stambyte och badrumsrenovering
Parkering
Föreningen har följande parkeringsmöjligheter med separat kö mot avgift: Garage, 88 P-plats, 91 Samtliga parkeringar har samma kösystem. Fria parkeringar finns närområdet.
TV och bredband
Com Hem/TELE2 är föreningens leverantör av TV, bredband och telefoni.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns tvättstuga, cykel förråd, föreningslokal/övernattningslägenhet, bastu & gym (mot avgift), trädgårdsmöbler, utegrillar & grillplatser. Till lägenheten tillhör vindsförråd (alla lägenheter) och matkällare (inte för 1rok). Fin lekpark finns vid området mellan Blomstergatan 2 och 4. Föreningen har en övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra för gäster ca 250kr/dygn. Föreningslokal, kostar ca 600kr / dygn att hyra för medlemmar
Nettoskuldsättningen
131 305 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlag för beräkning av uppgiften har hämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning och dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister (I detta fall bostadens andelsvärde).

TV och Bredbandanslutning

TV
Com Hem/TELE2 är föreningens leverantör av TV, bredband och telefoni.
Bredband
Com Hem/TELE2 är föreningens leverantör av TV, bredband och telefoni.

Karta

Bilder

Planskiss