Benvägen 25   |   VÄSTERÅS

Ljus och renoverad etta med uteplats

Välkommen till denna charmiga bostadsrättslägenhet på Benvägen i Bjurhovda, Västerås. För dig som söker en praktisk och bekväm boendelösning.
Lägenheten erbjuder en inhägnad uteplats i markplan där du kan njuta av utomhuslivet och koppla av under soliga dagar. Köket har nyligen renoverats 2021 och ger en fräsch och modern känsla till hela lägenheten.
Med ett rum och en yta på 39.5 kvadratmeter får du en kompakt och funktionell planlösning som passar perfekt för den som prioriterar enkelhet och effektivitet. Lägenheten är belägen på markplan.
Området Bjurhovda erbjuder en trevlig och lugn miljö med närhet till naturområden, perfekt för dig som gillar att vara utomhus och uppskattar grönområden. Dessutom finns det bra förvaringsmöjligheter i lägenheten, vilket underlättar för att hålla ordning och ha plats för dina saker.
Sammanfattningsvis är detta en perfekt lägenhet för dig som söker en ljus och luftig etta med närhet till naturområden och bra kommunikationer. Kom och upptäck möjligheterna som denna bostad har att erbjuda!
Adress
Benvägen 25
Område
VÄSTERÅS, Bjurhovda
Pris
475 000 kr
Avgift
3 573 kr
Boarea
39.5 kvm
Rum
1 rok

Interiör

Planlösning enligt nedan beskr: Välkomnande hall integrerat med kök av nyare tappning (renoverat 2021). Plastmatta, målade väggar samt kakel. I köket finns spis, ugn, spisfläkt och kombinerad kyl och frys

Garderober

Wc: Våtrums matta med kakel tvättmaskin wc tvättställs kommod och dusch

Vardagsrum: laminatgolv med målad tapet utgång till inhägnnad uteplats

Antal rum
1 Rum
Hiss
Ja

Byggnad

Flerfamiljshus, 1968

Ventilation
Mekansisk

Renoveringar

Renoverat kök 2021. Rotrenoverat för va 20 år sedan

Energideklaration

Deklarationsdatum
Primärenergital
126 Energideklaration

Ekonomi

Personer i hushållet
1
El
250 kr
Avgift
3 573 kr
Totalt
3 823 kr/månad

Omgivning

Bjurhovda sträcker sig över ett stort område nordöst om Västerås centrum. Förutom själva stadsdelen Bjurhovda är området norrut med Badelunda, Anundshög och Malma inkluderat, liksom västerut med bland annat byarna Berga och Sörby. Här finns alltså en stor variation och du kan njuta av alltifrån historiska lämningar på Anundshög, naturreservat i Badelunda och central puls vid Bjurhovda centrum.

Bjurhovdaskolan F-6 med fritidshem har nära till skog och stora gröna ytor. Tre förskolor ligger i området, Soltorpets förskola som är vackert belägen bredvid en liten skogsdunge, Bjurhovdasmyckets förskola som ligger nära lekpark och skogsområde samt Bergakottens förskola och ligger i byn Berga.

I Bjurhovda centrum finns en tillfällig park som anlagts 2021, med stenar, gångar, planteringar och många sittplatser. Nära korsningen Österleden-Bjurhovdagatan finns en livsmedelsbutik.

I detta område finns gott om frilufts- och motionsmöjligheter. Från Hälla och upp genom Badelundaområdet finns mängder av motionsspår och precis i anslutning till bostadsområdet Bjurhovda finns motionsspår om 2,5 km i en kuperad bana. Här hittar du även Bjurhovdaparken med en grund pool för lek och svalka. Vidare finns aktivitetsmöjligheter på Malma motorbana, Hälla golfbana och naturupplevelsemöjligheter vid Anundshög i och med den vandringsled som går genom området. Isbana spolas vid den gamla Östra Bjurhovdaskolan. Norr om bostadsbebyggelsen finns en stor skog med fina bär och svampmarker. Genom skogen kan man promenera upp till Badelundaåsen.

Området omges av Tillbergaleden, Tortunavägen/Bjurhovdagatan/väg 692 och Österleden. Riksväg 694 tar dig rak igenom områdets mitt, från Tillbergaleden till E18/Irsta via Badelundaområdet.

Stadsbusslinje 1 (röd) går med täta turer mot city via sjukhusområdet. Även linje 24 går igenom området. Huvudcykelstråk går genom Bjurhovda, mot Anundshög åt ena hållet och mot city åt andra hållet.

Bostadsrätten

HSB brf Anund I Västerås

Föreningens fastigheter Bjurhovda nr 4, 5, 11 och 12 byggdes under åren 1968-1970. Ombyggnad har skett under åren 1994-1997. På fastigheten finns 9 bostadshus med tillsammans 37 trapphus med adress Benvägen 1-41 och Knotavägen 12-42

Överlåtelseavgift
1 183 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantsättningsavgift
473 kr
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Juridisk person tillåten
Ej angiven
Parkering
Ett parkeringstillstånd kan erhållas för ca 500kr/år. Det går även att hyra P-Plats med elstolpe(ca 300kr/mån) eller garage ca 500kr i månaden. Separat kö via föreningen till dessa platser. Besöksparkeringar finns (parkeringsautomat)
TV och bredband
Kabel-Tv va ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem eller Telenor eget abonnemang krävs
Försäkring
Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Folksam (2020)i denna ingår även bostadsrättstilläggsförsäkring för samtliga lägenheter. Observera att bostadsrättsinnehavaren dock behöver ha en egen hemförsäkring
Övrigt
Medlemsavgift till HSB 500 kr, betalas av köpare som ej sedan tidigare är medlemmar i HSB Mälardalen (Måste erläggas innan föreningen kan bevilja medlemskap för köparen)
Nettoskuldsättningen
225 271 kr

TV och Bredbandanslutning

TV
Kabel-Tv via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem eller Telenor eget abonnemang krävs

Karta

Bilder

Benvägen 25 copy