Färnebovägen 899
1 900 000 kr
Sekelskiftesvilla i trivsamma och trygga Österfärnebo   

Detta boende som delvis har varit en banklokal passar perfekt för dig som letar efter villa och lockas av klassisk sekelskiftescharm. Här finns ett rymligt och anrikt hus som byggdes 1910 med alla tänkbara detaljer från början av förra århundradet. Med en yta om 240 kvadratmeter bor du både bekvämt och stilrent här på Färnebovägen i centrala Österfärnebo. Hyresintäkten från den vidbyggda restaurangen hjälper till med husekonomin.

Här välkomnas du av en funktionell och välplanerad hall med hatthylla, klädhängare och gott om plats för jackor och skor. Det funktionella och lite äldre köket är utrustat med generösa arbetsytor, släta luckor och gott om plats för matbord och stolar. Vidare finns fem sovrum, ett badrum, en liten gästtoalett samt ett härligt, rymligt och fd banklokal vardagsrum med mycket dagsljus, stora fönster, härliga umgängesytor och ett alldeles eget bankvalv. I det stora och funktionella badrummet finns toalett, badkar, handfat och tvättmaskin.

Huset är beläget på en stor, barnvänlig och lummig trädgårdstomt med välskött gräsmatta, stora gräsytor, uthus och privat skyddad innergård. Här finns även en charmig och mysig gäststuga med eget kök och plats för flertalet bäddar samt ett praktiskt och stort förråd med bra förvaring och plats för maskiner och verktyg.

Detta boende i Österfärnebo passar utmärkt för den som vill ut på landsbygden. Här bor du mycket centralt med välsorterad ICA butik alldeles intill huset. Dessutom har du Lundgrens Cafè en kort promenad bort. Som ägare av denna villa har du en säker hyresgäst i Österfärnebo Pizzeria i utbyggnaden mot vägen. För gällande hyresintäkter kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Österfärnebo Sandviken

Österfärnebo är en gammal jordbruksbygd med lämningar från stenåldern. Detta ser man tydligt på Gästriklands största gravfält, Hamre gravfält, med sina ca 200 gravar. Koversta Gammelby har en väl bevarad genuin bebyggelse från 1700-talet. Mellan Österfärnebo och anrika Gysinge är det 5 km och till Sandviken 4 mil. Med buss 47 tar man sig till centrala Sandviken. Färnebofjärden, som sedan hösten 1998 är Sveriges 26:e nationalpark, utgör den naturliga norrlandsgränsen och har vidsträckta älvlandskap och rikskända fiskevatten i Gysingeforsarna. I utkanten av Österfärnebo finns motionsspår för löpning, vandring och skidåkning, som utgår från Sollidens idrottsplats, där också en fotbollsplan finns. Gästrikeleden går genom vackra trakter i Österfärnebo och Gysinge. En höjdpunkt är Kungshögarna, Österfärnebos högsta berg, med fin utsikt. I Österfärnebo finns en skola upp till årskurs 6. Här finns också en kommunal förskola med två avdelningar samt Färnebo Folkhögskola. På orten finns en ICA Nära som också är ombud för systembolaget, Svenska spel, ATG, post och apotek. Granne med ICA finns Restaurang & Pizzeria Färnebo samt Lundgrens bageri & konditori. Naturskön camping belägen vid Färnebofjärden.

Typ

Fastigheten Sandviken Österfärnebo Klappsta 2:25. Friliggande villa - 2 plan med mindre källardel. Byggår 1910.

Storlek

Boarea 240 ㎡. Biarea 32 ㎡. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Byggnad

2 plan med mindre källardel. Byggår 1910.

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund/Källardel.
Stomme: Sten/Trä.
Bjälklag: Gjutet valv/trä.
Fasad: Puts / Trä.
Takbeklädnad: Bandtäckt plåt.
Fönster: 2-glasfönster.
Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen värme med Kombipanna med olja, pellets.

Planlösning

Hall: Funktionell och välplanerad hall med hatthylla, klädhängare och gott om plats för jackor och skor.

Kök: Ett funktionellt och lite äldre kök med spis, kombinerad kyl/frys, diskmaskin och ugn.

Vardagsrum: Husets härliga och rymliga vardagsrum bjuder på mycket dagsljus, stora fönster, härliga umgängesytor och ett alldeles eget bankvalv. Just här inne fanns föreningsbanken i begynnelsen.

Allrum: Socialt, lättmöblerat med en underbar känsla beläget nära köket på husets övervåning, lättmöblerade ytor och mycket dagsljus. Här kan du äta middag med släkten.

Sovrum 1: Det första sovrummet är stort, harmoniskt och rogivande och har fönster åt två håll och plats för dubbelsäng. Beläget på andra våningen.

Sovrum 2: Fint och trevligt rum som erbjuder fönster åt två håll, utgång till en inglasad terrass och balkong och plats för säng. I dagsläget används rummet som TV-rum.

Sovrum 3 / kontor: Ett stort sovrum med används i dag som kontorsrum. Här finns alla möjligheter att använda rummet till kontor, barnrum eller gästrum.

Sovrum 4: Husets fjärde sovrum är litet och har plats för säng och bäddsoffa och skrivbord. Rummet är beläget innanför det vackra vardagsrummet på entréplan. På bankkontorstiden användes rummet som kontor åt bankiren.

Badrum 1: Stort och funktionellt badrum med toalett, badkar, handfat och tvättmaskin. Här ligger våtrumsmatta som går fint ihop med rummets kaklade väggar. Badrummet är beläget på entréplan invid hallen.

Gästtoalett: Husets gästtoalett på andra våningen är liten och har toalett och handfat.

Källare: En tvådelad källare finns varav en källardel finns under själva huset och en under den utbyggda restaurangdelen. Total 70 kvm källaryta under restaurangen disponeras av husägaren (ett stort rum 49,5 kvm 2 mindre på 7,6 resp, 13 kvm).

TV och Bredbandanslutning

TV: Fiber finns
Bredband: Fiber

Uteplats

Inglasad terrass med utgång till balkong överseende både den underliggande Pizzeria-restaurangen samt ICA-butiken.

Bilplats

Flertalet garageplatser samt uppfart.

Övriga byggnader

Timmerstuga (Gäststuga) Mindre äldre uthus med gott om förvaringsplatser. två större garage/verkstad med plats för totalt ca 6 bilar.

Ekonomi

Pris 1 900 000 kr Utgångspris. Taxeringsvärde 788 000 kr (fastställt avseende år 2019) varav byggnadsvärde 652 000 kr. Typkod 322, Hyreshusenhet, hotell eller restaurangbyggnad , värdeår 1970.

Total driftkostnad 103 235 kr/år, varav:
Uppvärmning: 71 006 kr
Försäkring: 4 789 kr
Renhållning: 20 053 kr
Sotare: 2 012 kr
Hushållsström: 3 755 kr

En del av driftskostnaden betalas av hyresgästen i Restaurangdelen. Driften är baserad på ett snitt över de tre senaste åren. 2 personer i hushållet fram till mars 2020. Fiber ingår i kostanaden för v/a och el.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Servitut, planbestämmelser m m

Planbestämmelser: Byggnadsplan Vattenskyddsområde Vattenskyddsområde.

Vägbeskrivning

Villan är belägen strax intill ICA i centrala Österfärnebo.

Ansvarig mäklare
Peter Larsson
Fakta
Pris 1 900 000 kr
Rum 8 rum
Boyta 240 ㎡
Biyta 32 ㎡
Tomtens area 4470 ㎡
Pris/kvm 7 917 kr/㎡
Byggår 1910
Intresseanmälan
Bilder