Stora gatan 44C   |   VÄSTERÅS

ETAGELÄGENHET I YPPERSTA KLASS - MITT I CITY!

ETAGELÄGENHET I YPPERSTA KLASS - MITT I CITY!

Unik etagelägenhet med rejäla umgängesytor, fungerande kakelugn och en stor, solig terrass mitt i city. Stilrent och genom gående mycket bra skick med vacker fiskbensparkett och ljusa väggar.
Köket är modernt med bardel och extra finesser som ger en lyxig känsla. Tre rymliga sovrum. Två badrum med kakel/klinker varav det ena är med bastu.
Generöst med förvaringsutrymmen I en stor walk-in-closet och garderober. Bekvämt med hiss. Vån 3 och 4. Stabil och välskött brf.

Här bor Ni ostört mitt i city med absoluta närhet till shopping, restaurangliv och stationen för dig som pendlar.
Lugnt och ostört läge med känslan av lantligt läge mitt i city!
Adress
Stora gatan 44C
Område
VÄSTERÅS, Centrum
Pris
5 450 000 kr
Avgift
5 108 kr
Boarea
143 kvm
Rum
4 rok

Visningar


14:00 - 14:30

Välkomna på visning! Föranmälan krävs,, klicka på boka och välj tid.

Boka visning

Interiör

Entré/Hall: Välkomnande entré/hall med bra avhängningsmöjligheter i garderob med skjutdörrar gjorda i svart glas. Spotlights i taket, fiskbensparkett i ek och ljust målad vägg.

Halvtrappa i ek upp till våningsplan med infällda spotlights i trappstegen.

Våningsplan 1: Vardagsrum/allrum med ljus och rymd, rejäla umgängesytor med kök och vardagsrum i en öppen planlösning, vacker fiskbensparkett och ljust målad vägg, infälld spotlightsbelysning i tak. Vardagsrummet har en mycket vacker och fungerande kakelugn, öppen planlösning mot köket mer bardel med plats för matlagning eller barhäng.

Från vardagsrummet är det utgång till balkong mot gården med dubbelglasdörrar, perfekt för morgonfika då det är morgonsol, det är även utgång till den stora, härliga terrassen vetter mot den trevliga och välskötta innergården med fint soligt läge. Terrassen har en stor eldriven markis, här finns infravärme installerat samt en smickrande väggbelysning.

Köket är smakfullt renoverat med lite extra finesser såsom vinkyl, granitbänkskivor och infälld spotlightsbelysning i tak samt belysning under bardelen som ger en varm känsla.

Köket är fullutrustat med: spisfläkt i rostfri kåpa, spis med häll, kyl och frys, diskmaskin och inbyggd microvågsugn, fiskbensparkett i ek, ljust målad vägg samt stavmosaik ovan arbetsbänk upp till tak samt bakom spiskåpan.

Rymligt badrum där duschen har vikdörrar i glas, wc, handfat med kommod, spegelskåp och förvaringsskåp, handdukstork, spotlights i tak, klinkergolv med golvvärme och ljust helkaklad vägg. Här finns även tvättmaskin och torktumlare i stapel.

Underbar bastu med fönster, turboaggregat med ångfunktion (Tylö), klinkergolv och glasdörr mot badrummet.

Sovrum 1 med fiskbensparkett i ek samt ljust målad vägg, två dubbelgarderober.

Trapp i ek och vitmålade räcken med smakfull fondvägg upp till våningsplan 2.

Våningsplan 2: Möblerbar hall med fönster mot innergården med markis, fiskbensparkett i ek och ljust målad vägg, 2en garderob för förvaring.

Badrum med dusch med vikdörrar i glas, wc, handfat med kommod och spegelskåp, klinkergolv med golvvärme och ljust helkaklad vägg, spotlights i tak.

Sovrum 2/kontor med fiskbensparkett i ek och ljust målad vägg, fönster mot gården med markiser, bra förvaring.

Sovrum 3 med fiskbensparkett i ek och ljust målad vägg, fönster mot båda innergårdarna, garderobsvägg med gott om förvaring samt stor walk-in-closet med mycket praktisk förvaring och förrådsmöjligheter.

Antal rum
4 Rum
Hiss
Ja

Byggnad

Flerfamiljshus, 1928 och 1939, 2006 - 2007 - Ombyggnad

Fönster
3-glasfönster
Uppvärming
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft

Energideklaration

Primärenergital
242 Energideklaration
Klass
G

Ekonomi

Personer i hushållet
3
Uppvärmning
0 kr
El
600 kr
Vatten
0 kr
Skorsten
0 kr
Samfällighetsavgift
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Väg avgift
0 kr
Sötning
0 kr
Övrigt
0 kr
Avgift
5 108 kr
Totalt
5 708 kr/månad

Omgivning

Västerås centrum kan erbjuda ett brett utbud av bostadsrätter. Trots att det ligger mitt i centrum upplevs omgivningen som grön och lummig. Här finns både lägenheter i gammaldags stil, högt i tak och kakelugnar, och nybyggda lägenheter med vacker utsikt över Mälaren.

Vid de två bilfria gatorna runt korsningen Stora Gatan och Vasagatan ligger centrala hållplatser för Västerås lokaltrafik med buss i Västerås. De flesta av Västerås lokalbussar passerar eller i anslutning till centrum. Gångavstånd till centralstationen. Stockholm ligger endast 53 minuter bort.

Även om Du bor mitt i hjärtat av Västerås med närhet till butiker, biografer och restauranger kan du finna en lugn bostadsmiljö.

Centrum är till stor del bilfri. Parkeringsplatser med centrala parkeringshus finns i Parkhuset, i Igor och i Punkts övre plan.

Här är det nära till all tänkbar service och ett rikt restaurang-, nöjes-- och caféliv.

Ett stenkast till Mälardalens Universitet och citykärnan

Bostadsrätten

MBF Brf Livia

MBF Brf M/S Livia äger fastigheten Livia 18 i Västerås kommun med adresserna Stora Gatan 44 - B-C, Stora Gatan 46 samt Skomakargatan 3. Fastigheten består av 3 huskroppar med totalt 24 bostadsrättslägenheter, en bostadsrättslokal och sex lokaler för uthyrning. Byggnaderna är uppförda 1928 och 1939. Den totala boytan är 2901 kvm och lokal yta är 1540 kvm.

Fastigheten är originalritad av Erik Hahr, exklusivt renoverad 2006 - 2007.

Föreningen är medlem i MBF, Mälardalens Bostadsrättsförvaltning ek.för, i Västerås. Styrelsen har tecknat avtal med MBF om ekonomisk och administrativ förvaltning.

Överlåtelseavgift
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Bostadsrättsföreningen
Äkta
Juridisk person tillåten
Ej angiven
Renoveringar
2006 - 2007 Fastigheten helrenoverades.
Parkering
Det finns 4 st platser på innergården kostar ca 800 kr/mån, samt 3 platser i garaget under Stora Gatan kostnad ca 800 kr/mån. Separat kö via brfen. Boende använder, Parkhuset, Klippan eller parkeringshuset i Punkt.
TV och bredband
Tv och Bredband via Fibra, eget abonnemang krävs.
Gemensamma utrymmen
I källarplanet ligger ett lägenhetsförråd om ca 8 kvm. Det finns gemensamt cykelförråd. Det finns även en välutrustad tvättstuga i källaren. Det finns även ett hobbyrum att låna via brfen.
Nettoskuldsättningen
1 641 845 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen
Baserat på Årsredovisning -2022

TV och Bredbandanslutning

TV
Tv- via Fibra eget abonnemang krävs.
Bredband
Bredband via Fibra, eget abonnemang krävs.

Bilder