Råsegelgatan 14   |   VÄSTERÅS

STILSÄKER 4:A MED GAVELLÄGE PÅ ÖSTER MÄLARSTRAND!

Varmt välkomna till Råsegelgatan 14, här möts du av en förstklassig och välplanerad 4:a med perfekt gavelläge. Gavelläget ger ett mycket generöst ljusinsläpp och den
väl genomtänkta planlösningen ger ett härligt ljus och rymd. Modernt kök med en öppen planlösning mot vardagsrummet ger härliga umgängesytor.
Från vardagsrummet nås den stora inglasade balkongen. Här finns två rymliga badrum med dusch med vikdörrar dusch, kakel/klinker och tvätt. Välkomnande hall med praktisk förvaring samt tre rogivande sovrum. Här finns generösa förvaringsmöjligheter via två stycken walk-in-closets.
I den låga avgiften ingår både bredband och tv via Telia Triple Play.
Här bor du i en omtyckt och välskött samt engagerad förening.
Garage finns och man är garantera en parkeringsplats, förråd i markplan. Det finns även en trevlig gästlägenhet som går att hyra via brfen.
På Råsegelgatan 14 bor Ni med direkt närhet till Mälaren, naturnära i ett av Västerås mest attraktiva områden med härliga promenadstråk längs Mälaren, ett stenkast från Steam hotel och Kokpunkten, även promenadavstånd till Västerås City och Centralstationen.
Adress
Råsegelgatan 14
Område
VÄSTERÅS, Öster Mälarstrand
Pris
3 990 000 kr
Avgift
4 991 kr
Boarea
102 kvm
Rum
4 rok

Interiör

Fastigheten: Välkomna till Råsegelgatan 14, med attraktivt läge på Öster Mälarstrand.

Mycket trevlig och fint läge mot allmänning.

På Öster Mälarstrand finns restaurang och pizzeria, ett stenkast intill finns Steam Hotell, här finns även mysiga fik och välbesökta restauranger. Ett eldorado för flanörer på sommarhalvåret.

Närhet till affär och busshållplats samt gångavstånd till centrum.

Vardagsrum: Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier samt gavelfönster, utgång till rymlig och inglasad balkong med Mälarglimt.

Vardagsrummet har en härligt öppen planlösning mot kök, ekparkettgolv och ljust målad vägg.

Kök: Modernt och stilrent kök med stor matplats, vita köksluckor i fullhöjd, ljust kakel och belysning ovan bänk, fin integrering mot vardagsrummet.

Fullutrustat kök med: spishäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd micro, diskmaskin (2020) samt kyl och frys, ekparkettgolv och ljust målad vägg.

Badrum: Rymligt badrum 1 med dusch med vikdörrar, wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande bänkskiva samt förvaringsskåp ovan, ljust helkaklad vägg och klinkergolv.

Rymligt badrum 2 med dusch med glasvägg, wc, handfat med kommod, spegel med belysning, handdukstork, ljust helkaklad vägg och klinkergolv.

Hall: Entré/hall med ekparkettgolv och ljust målad vägg. Bra förvaring och avhängningsmöjligheter i skjutgarderob med spegel.

Balkong: Rymlig, inglasad balkong med fint läge mot allmänning, mälarglimt.

Textilmatta samt jaluccipersienner som ger skön skugga.

Sovrum: Sovrum 1, rymligt med bra förvaring i walk-in-closet, ekparkettgolv och ljus tapet.

Sovrum 2, bra förvaring i walk-in-closet, ekparkettgolv och ljust målad vägg.

Sovrum 3 med fint gavelfönster, ekparkettgolv och ljust målad vägg.

Antal rum
4 Rum
Hiss
Ja

Byggnad

Flerfamiljshus, 2013

Fönster
3-glasfönster
Uppvärming
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft

Energideklaration

Primärenergital
68 Energideklaration
Klass
C

Ekonomi

Personer i hushållet
3
Uppvärmning
0 kr
El
600 kr
Vatten
0 kr
Skorsten
0 kr
Samfällighetsavgift
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Väg avgift
0 kr
Sötning
0 kr
Övrigt
0 kr
Avgift
4 991 kr
Totalt
5 591 kr/månad

Omgivning

Öster Mälarstrand är en stadsdel i sydöstra delarna av Västerås. Området ligger vid Mälaren. På Öster Mälarstrand har man nära till bad, skridskoåkning och småbåtshamn. Elbafärjan lägger till Öster Mälarstrand på väg från Färjkajen i Östra hamnen till Östra holmen. Sveriges största småbåtshamn heter Mälarparken och ligger på Öster Mälarstrand.

Småbåtshamnen, som är ett viktigt nav i området, utvecklas löpande för att kunna ta emot fler båtar och för att skapa fina miljöer för boende och besökare.

Skogsområdet bakom passar för rekreation med gång- och cykelvägar i Mälarparken och med Himlabacken som passar för pulkaåkning på vintern.

Närmast centrum ligger det gamla Ångkraftverket, som innehåller Kokpunkten och Steam Hotel. Actionbadet Kokpunkten öppnades 2014 och Steam Hotel öppnades 2017 I områdets norra del finns fritidsområdet Notuddsparken och den 2016 byggda lekparken Poesiparken.

I området finns en grundskola samt några förskolor, men fler skolor och förskolor finns i nära anslutning

Till Centrum

Promenad: ca 15 min.

Cykel: ca 7 min.

Buss: ca 7 min.

Bil: ca 6 min.

Till Öster Mälarstrand går buss 2 som stannar längs med Björnövägen med 10-minuterstrafik åt båda håll. I augusti 2018 började även busslinje 11 trafikera längs Öster Mälarstrands allé. Mer information om tidtabeller hittar du på VL:s webbsida

På Öster Mälarstrand finns restaurang, pizzeria och matvarubutik.

För att se till att det finns parkeringsplatser i området, både för boende och besökare, har Västerås stad byggt parkeringshuset Däcket. Det finns ytterligare parkeringsplatser jäms med Mälaren

Bostadsrätten

MBF Brf Storseglet

Föreningen äger fastigheten Storseglet 4 i Västerås kommun. Fastigheten bebyggdes 2013 med två flerbostadshus i sex våningar, med 2 trapphus med adresserna Råsegelgatan 12 och 14.

Ekonomisk och administrativ förvaltning sköts av Mälardalensbostadrättsförvaltning, MBF

Föreningen har egen hemsida, för mer information besök deras hemsida: http://www.brfstorseglet.se/

Överlåtelseavgift
1 310 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantsättningsavgift
465 kr
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Bostadsrättsföreningen
Äkta
Juridisk person tillåten
Nej
Delat ägande tillåten
Ja
Äger marken
Ja
Renoveringar
2022 - Byte styrutrustnig för värmesystemet.
Parkering
Föreningen innehar totalt 31 st p-platser varav: - Garaggeplatser, 13 st ca 800 kr/mån. - P-plats med elstolpe utomhus, 18 st, ca 450 kr/mån. Kösystem tillämpas, men alla lägenheter är garanterade 1 st p-plats. Tillgång till 4 st gästparkeringar.
TV och bredband
Kabel-Tv via Telia Triple Play, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Telia Triple Play (100 Mbit) ingår i månadsavgiften.
Försäkring
Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften.
Gårdsplats
Trevlig gårdsmiljö med närhet till allmänning med gräsytor och lekplats.
Gemensamma utrymmen
- Cykelrum - Rullstolsförråd/barnvagnsrum - Till varje lägenhet hör ett förråd i markplan. - Övernattningsrum finns att hyra via brfen (350 kr/dygn för första dygnet sedan 200 kr/dygn för följande dygn).
Nettoskuldsättningen
570 686 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkningen av uppgiften har inhämtats frå brfens dels från årsredovisningen dels från utdrag ur brfens lägenhetsregister.

TV och Bredbandanslutning

TV
Telia Triple Play
Bredband
Telia Triple Play ingår i avgiften tv- och bredband.

Bilder