Oxbacksgatan 2B   |   VÄSTERÅS

TVÅ LÄGENHETER I ETT MED UNIKA MÖJLIGHETER I TVÅ PLAN - MITT I CITY!

UNIK VÅNING I 2-PLAN MED UTHYRNINGSDEL - MITT I CITY!

Välkommen till en extraordinär möjlighet på Oxbacksgatan 2, en av Västerås mest eftertraktade adresser.

På Oxbacken så finner du denna synnerligen trivsamma 3:a i 2-plan med två lägenheter. Båda lägenheterna är nyligen modernt renoverade.

Här erbjuds en ypperlig möjlighet till inkomstgenerering genom separat enhet med egen ingång och egen uteplats. Denna bostad har genomgått en omfattande totalrenovering 2019-2023 och kan nu erbjuda en förstklassig boendemiljö. De båda lägenheterna karakteriseras av fina detaljer som skapar en lyxig och bekväm atmosfär.

Lägenhet nr 1: två rum och kök ca 65 kvm med modernt och fullutrustat kök med rymlig matplats. Ljust och luftigt vardagsrum med generösa sociala ytor i öppen planlösning där den den inglasade balkongen blir en naturlig förlängning av vardagsrummet. Rymligt sovrum med gott om plats för förvaring och här finns även plats för extra möblemang om så önskas. Den inglasade balkongen har en fantastisk utsikt mot citykärnan och Fryx.
Stort badrum med badkar och tvätt med bra utrymmen för förvaring. Vån bottenvåning och våning 1 av 4.

Lägenhet nr 2: ett och ett halvt rum och kokvrå ca 35 kvm, helt nyrenoverad 2023 med nya ytskikt, mindre, fullutrustat kök. Ljust och luftigt vardagsrum/allrum samt separat sovalkov. Badrum med dusch och wc. Perfekt med egen ingång från gården och egen uteplats.

Här bor du i en omtyckt och välskött samt engagerad förening med härlig gemenskap. Det finns även en trevlig gästlägenhet som går att hyra via brfen.
Mycket trevlig gårdsmiljö med gemensam uteplats och grönska.
Den gemensamma innergården är en sann pärla, perfekt för soliga dagar, här kan man njuta av lugn och ro mitt i stadspulsen.

Oxbacken är ett omåttligt populärt område att bo på med sitt perfekta närhet till allt! I direkt närhet har ni Djäkneberget som bjuder in till härliga grönområden, restaurang och minigolf. Samtidigt finner Ni Västerås City bara några minuters gång från lägenheten. Matbutik, vårdcentral och postombud finns lättillgängligt vid Oxbackens centrum, där finns även bra kommunikationer med buss och gångavstånd till Centralstationen.
Adress
Oxbacksgatan 2B
Område
VÄSTERÅS, Centrum/Oxbacken
Pris
1 990 000 kr
Avgift
7 994 kr
Boarea
100 kvm
Rum
3 rok

Visningar


14:00 - 14:30

Välkommen på visning! Föranmälan krävs via vår hemsida, klicka på boka.

Boka visning


18:00 - 18:30

Välkomna på visning! Föranmälan krävs via vår hemsida, klicka på boka.

Boka visning

Interiör

Fastigheten: Välkommen till Oxbacksgatan 2B helrenoverad 2021-2023

Här finns närhet till Djäkneberget med dess promenadstråk, Oxbackens centrum med vårdcentral, mataffär mm samt gångavstånd till centrum. Bra kommunikationer med buss och gångavstånd till Centralstationen.

Mycket trevlig gårdsmiljö med rabatter och gräsytor, här finns gemensam uteplats och plats för umgänge.

Lägenhet 1: HELRENOVERAD 2019 MED NYA GOLV OCH YTSKIKT, NYTT KÖK OCH BADRUM

Kök:

Modernt kök med snyggt grå köksluckor platsbyggt från JM, smakfullt med detaljer och armaturer i mässing, mycket bra arbetsytor, snyggt med ljust kakel upp till tak.

Fullutrustat med: spishäll, fläkt i rostfri kåpa, inbyggd micro och ugn, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin i rostfritt, vitlaserat laminatgolv och ljust målad vägg.

Stor rymlig matplats med bra avgränsning mot vardagsrummet som ger en fin inramning samt en härligt öppen planlösning mot vardagsrummet.

Vardagsrum: Ljust och luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot kök, vitlaserat laminatgolv och ljust målad vägg,

utgång till rejäl inglasad balkong med skyddat läge mot gården.

Balkongen ger skön förlängning av vardagsrummet.

Hall: Välkomnande entré/hall med bra avhängningsmöjligheter, klinkergolv i entrédelen som övergår i vitlaseratlaminatgolv i hallen, ljust målad vägg. Platsbyggd garderob och byrå som harmoniserar med kökets inredning.

Förråd med trapp till nedervåningen och här kan man enkelt öppna upp och integrera uthyrningsdelen till en våning i två plan, vitlaseradt laminatgolv och ljust målad vägg. Förråd under trapp eller kontor.

Sovrum: Rymligt och rogivande sovrum med vitlaserat laminatgolv och ljust målad vägg, bra förvaring i öppen garderob.

Badrum: Renoverat badrum med badkar, wc, handfat med kommod och spegelskåp med spottbelysning,, tvättmaskin, våtrumsmatta och ljust helkaklad vägg/målad vägg.

Balkong: Rejäl, inglasad balkong med trall, magnifik utsikt mot Västerås cityvy med Fryx, skrapan och citykärnan

Framsida med uteplats i loftgång.

Lägenhet 2: HELRENOVERAD 2023 - UTHYRNINGSDEL SOM GER ca 6000 KR/MÅN

Kök: Modernt renoverat kök/kokvrå med ljust grå köksluckor, ljust kakel och yteffektiv förvaring, eklaminatgolv och ljust målad vägg.

Utrustat med, spis, fläkt och kombinerad kyl/frys.

Badrum: Badrum med dusch och wc, handfat med kommod och spegelskåp, handuksvärmare, våtrumsmatta och våtrumstapet.

Vardagsrum: Ljust och luftigt vardagsrum/allrum med eklaminatgolv och ljust målad vägg.

Sovalkov: Sovalkov, en rogivande och avgränsad plats med bra förvaringsmöjligheter, 1 garderob, eklaminatgolv och ljust målad vägg.

Antal rum
3 Rum
Hiss
Ja

Byggnad

Flerfamiljshus, 1989

Fönster
3-glasfönster
Uppvärming
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft

Tre rymliga förråd tillhör lägenheten.

Gemensam tvättstuga.

Cykelförråd.

Övernattningsrum finns att hyra via brfen.

Energideklaration

Primärenergital
95 Energideklaration
Klass
D

Ekonomi

Personer i hushållet
2
El
350 kr
Avgift
7 994 kr
Totalt
8 344 kr/månad

Omgivning

Oxbacken är ett omåttligt populärt område att bo på med sitt perfekta närhet till allt! I direkt närhet har ni Djäkneberget som bjuder in till härliga grönområden, restaurang och minigolf. Samtidigt finner Ni Västerås City bara några minuters gång från lägenheten. Matbutik, vårdcentral och postombud finns lättillgängligt vid Oxbackens centrum, där finns även bra kommunikationer med buss och gångavstånd till Centralstationen

Västerås centrum kan erbjuda ett brett utbud av bostadsrätter. Trots att det ligger mitt i centrum upplevs omgivningen som grön och lummig. Här finns både lägenheter i gammaldags stil, högt i tak och kakelugnar, och nybyggda lägenheter med vacker utsikt över Mälaren.

Vid de två bilfria gatorna runt korsningen Stora Gatan och Vasagatan ligger centrala hållplatser för Västerås lokaltrafik med buss i Västerås. De flesta av Västerås lokalbussar passerar eller i anslutning till centrum. Gångavstånd till centralstationen. Stockholm ligger endast 53 minuter bort.

Även om Du bor mitt i hjärtat av Västerås med närhet till butiker, biografer och restauranger kan du finna en lugn bostadsmiljö.

Centrum är till stor del bilfri. Parkeringsplatser med centrala parkeringshus finns i Parkhuset, i Igor och i Punkts övre plan.

Här är det nära till all tänkbar service och ett rikt restaurang-, nöjes- och caféliv.

Ett stenkast till Mälardalens Universitet och citykärnan

Bostadsrätten

Riksbyggen Västerås Hus 35

Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Brf Västeråshus 35, äger fastighet Västerås Karin 5 i Västerås kommun.

På fastigheten byggdes 1989 med ett flerbostadshus i 4 våningar med tillsammans 22 bostadsrättslägenheter fördelat på 1 trapphus med adresserna Oxbacksgatan 2 A-D och Stora Gatan 86

Den ekonomiska och administrativa förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Överlåtelseavgift
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Bostadsrättsföreningen
Äkta
Juridisk person tillåten
Ej angiven
Parkering
Parkering finns att hyra via invidliggande grannförening Brf Västeråshus 32 som förvaltar den stora parkeringen på Kristinagatan med underliggande garage. Separat kö via brf Västeråshus 32. Det går även att parkera med kommunens boendekort ca 550 kr/mån eller via appar.
TV och bredband
Tv via Tele2 - basutbud ingår i avgiften. Bredband - eget abonnemang krävs.
Gårdsplats
Den gemensamma och grönskande innergården är en sann pärla, perfekt för soliga dagar och sociala sammankomster. Här kan njuta av lugn och ro mitt i stadspulsen
Gemensamma utrymmen
Till lägenheten hör 3 st förråd, varav 2 i källaren och 1 på vinden. Gemensam tvättstuga. Cykelförråd. Övernattningsrum finns att hyra via brfen.
Kommentar till nettoskuldsättningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlag för beräkning av uppgiften har inte kunnat räknats fram då brfen inte anger andelstal för årsavgift.

TV och Bredbandanslutning

TV
Tv via Tele2 - basutbud ingår i avgiften
Bredband
Bredband finns installerat - eget abonnemang krävs.

Karta

Bilder