Kumlagatan 1A   |   VÄSTERÅS

Ljus och stilfull lägenhet i populärt område!

Hjärtligt välkommen till mycket populära, välskötta Bostadsrättsföreningen Kolarhagen och denna mycket stilfulla tvårumslägenhet om 59 kvadratmeter med inglasad balkong på andra våningen. Stort luftigt sovrum, vardagsrum med en tilltagen klädkammare och harmoniskt kök med fina vitvaror samt bra ytor. Miljön på innergården är rofylld med grönskande rabatter och gräsytor. Här finns även gemensam uteplats med grill.
Varmt välkomna!
Adress
Kumlagatan 1A
Område
VÄSTERÅS, Malmaberg
Pris
1 050 000 kr
Avgift
3 679 kr
Boarea
59 kvm
Rum
2 rok

Visningar


19:00 - 19:30

Vänligen anmälan krävs på Mäklarcentrums hemsida. Varmt välkomna!

Boka visning

Interiör

Fastighet: Hjärtligt välkommen till mycket populära, välskötta Bostadsrättsföreningen Kolarhagen och denna mycket stilfulla tvårumslägenhet om 59 kvadratmeter med inglasad balkong på andra våningen. Stort luftigt sovrum, vardagsrum med en tilltagen klädkammare och harmoniskt kök med fina vitvaror samt bra ytor. Miljön på innergården är rofylld med grönskande rabatter och gräsytor. Här finns även gemensam uteplats med grill. Här bor man med närhet till Skiljebo centrum med affär, restauranger, närhet till busshållplats och läkarmottagning.

Hall: Rymlig och välkomnande hall med klinkergolv, tapetserade väggar och bra plats för avhängning.

Sovrum: Sovrummet är mycket luftigt och rofyllt med ljust målade väggar, fina golv och rymliga skjutgardrober.

Badrum: Badrummet är fint och inrett med kakel, klinker och golvvärme. Här finns dessutom Wc, dusch, handfat med kommod (-22), handdukstork, tvättmaskin (LG -22), och ett hög skåp.

Kök: Köket har ljusa väggar och fint golv (-22), bänkytorna är fina och köksluckorna ljusa. Här finns det gott om plats för ett matbord och social samvaro. Kyl och frys (Samsung -23), diskmaskin (Whirlpool-22), samt ugn (Gorenje).

Vardagsrum: Vardagsrummet är luftigt med ljusa och fina ytskikt. Här finns det gott om plats för samvaro. I anslutning till vardagsrummet finns en rymlig klädkammare. Från vardagsrummet är det utgång till den mycket uppskattade inglasade balkongen.

Balkong: Rymlig inglasad balkong i fint läge som man når via vardagsrummet.

Antal rum
2 Rum
Hiss
Nej

Byggnad

Flerfamiljshus, 1957

Fönster
3-glasfönster
Uppvärming
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft

Källarförråd

Föreningen har egen hemsida. www.kolarhagen.se.
Källarförråd

UTRYMMEN I FÖRENINGEN

- Tvättstuga

- Bastu och relaxavdelning med bubbelpool, träningsavdelning, WC etc. Tillträde för ett år till träningslokalen kostar ca 650:- och betalas på styrelseexpeditionen. Tillträde som inkluderar både bastu & relaxavdelning och träningslokal kostar ca 1000:-

- Fritidslokal med kök för ca 50 personer.

- Övernattningslägenhet finns att hyra för ca 300kr/dygn+bokningsavgift ca100kr.

- I området finns tennisplan och boulebana

- Vävstuga

- Stugan. Stugan är lämplig för mindre sällskap samt till barnkalas mm. Den ligger i lekparken och har begränsad utrustning.

Renoveringar

2001 Omläggning av tak på låg- samt loftgångshusen.
2001 Renovering av hissen.
2010 Rotrenoverat.
2010 Hiss-renovering.
2015 Låsbyte av samtliga lås i föreningen.
2016 Installation av solceller.

Energideklaration

Deklarationsdatum
Primärenergital
137 Energideklaration
Klass
E

Ekonomi

Personer i hushållet
2
El
300 kr
Försäkring
100 kr
Avgift
3 679 kr
Totalt
4 079 kr/månad

Övrig info

Enligt säljares uppgifter. Inklusive, värme, vatten, Kabel-tv (Grundutbud)

Omgivning

Malmaberg är ett äldre trivsamt bostadsområde med mycket grönska. Utbyggnaden av området startade under 1950-talet och har kompletterats under åren. Här finns alla upplåtelseformerna representerade hyres-, bostads- och äganderätten. Ett välplanerat bostads-område som blandar flerfamiljshus och villor på ett bra sätt. Härifrån är det nära till fina naturområden och till två av Västerås stora arbetsplatser vid Finnslätten och centrallasarettet.

Avstånd till city ca 3 km

Buss till city ca 10 min

Cykel till city ca 15 min

Gångavstånd till Skiljebocentrum med mataffär, bank, frisör m m.

Malmaberg ligger ca 5-10 minuters bilväg från Stenby och Hälla två stora köpcentra i Västerås.

Bostadsrätten

Riksbyggens Brf Västeråshus 17, Kolarhagen

Byggnaderna färdigställdes 1956-1960. Föreningen innehar med tomträtt fastigheterna Barrträdet 1, Kolbotten 10, Lövträdet 1, Trädkronan 1, Trädkronan 2.

Kolarhagen inrymmer både en bostadsdel samt en affärsdel (Odensviplatsen). Bostadsdelen består av 508 lägenheter som fördelar sig på 3st 6rok, 9st 5rok, 72st 4rok, 201st 3rok, 179st 2rok och 44st lägenheter med 1rok. Dessa lägenheter fördelar sig på 4 olika hustyper med adresserna Odensvigatan 1-9, Norrbygatan 3-5 och Kumlagatan 1-11.

Fastigheterna är försäkrade till fullvärde hos Folksam.

Ägande i föreningen: Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Bredband och IP-telefoni via Fibra eller ComHem.

Brf Kolarhagens samtliga lägenheter är anslutna till Fibra (MälarEnergi:s stadsnät).

I stadsnätet finns många olika tjänsteleverantörer på bredband. Du kan välja överföringshastigheter från 1 till 1000 Mbit/s till din lägenhet.

IP-telefoni är möjligt att använda med flera leverantörer.

Läs mer på www.fibra.se eller stadsnat@malarenergi.se telefonnummer: 021-39 50 50

Överlåtelseavgift
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Bostadsrättsföreningen
Äkta
Juridisk person tillåten
Ej angiven
Äger marken
Nej
Renoveringar
1994 Renovering av fönster. 1996 Nya lägenhetsdörrar. 2001 Omläggning av tak på låg- samt loftgångshusen. 2001 Renovering av hissen. 2010 Rotrenoverat. 2010 Hiss-renovering. 2015 Låsbyte av samtliga lås i föreningen. 2016 Installation av solceller. ÖVRIGA UTRYMMEN I FÖRENINGEN - Tvättstuga - Bastu och relaxavdelning med bubbelpool, träningsavdelning, WC etc. Tillträde för ett år till träningslokalen kostar ca 650:- och betalas på styrelseexpeditionen. Tillträde som inkluderar både bastu & relaxavdelning och träningslokal kostar ca 1000:- - Fritidslokal med kök för ca 50 personer. - Övernattningslägenhet finns att hyra för ca 300kr/dygn+bokningsavgift ca100kr. - I området finns tennisplan och boulebana - Vävstuga - Stugan. Stugan är lämplig för mindre sällskap samt till barnkalas mm. Den ligger i lekparken och har begränsad utrustning.
Parkering
Parkering finns med separat kö ca 150kr/mån. Garage finns med separat kö kostnad ca 388kr/mån 27 p-platser med tak & motorvärmare. 135 p-platser med motorvärmare. 248 p-platser utan motorvärmare. 110 garageplatser, 13-20,5 kvm. 2 MC-garage, 5,5kvm,
TV och bredband
Kabel-TV via ComHem. Samtliga Fastigheter är anslutna till ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Utökat kanalutbud mot betalning kan beställas av ComHem i paketen Small, Medium och Large.
Försäkring
Fastigheterna är försäkrade till fullvärde hos Folksam.
Gårdsplats
Mycket trevlig och grönskande gårdsmiljö med lekplatser, grönytor och rabatter samt tennisplan, boulbana och uteplatser med grill.
Övrigt
Föreningen har egen hemsida. www.kolarhagen.se.
Nettoskuldsättningen
169 647 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlag för beräkning av uppgiften har hämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning och dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

TV och Bredbandanslutning

TV
Kabel-TV via ComHem. Samtliga Fastigheter är anslutna till ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Utökat kanalutbud mot betalning kan beställas av Com Hem i paketen Small, Medium och Large.

Karta

Bilder