Åkestavägen 12   |   SKULTUNA

Naturnära parhus i barnvänligt läge i Åkesta mellan Västerås och Skultuna. 114.5 kvm i två plan.

Välkommen till denna naturnära och barnvänliga bostad i populära Åkesta mellan Västerås och Skultuna. Detta bostadsrättsparhus i två plan erbjuder en bekväm och trivsam tillvaro för hela familjen.

Med en yta på ca 114.5 kvadratmeter erbjuder denna bostad gott om utrymme för både vardag och fest. Här finner du idag tre sovrum, vardagsrum och kök samt ett kallförråd som lätt kan anpassas efter önskemål och behov.

På Åkestavägen i Skultuna får du möjligheten att bo i en rogivande och vacker miljö. Med närheten till naturen kan du njuta av långa promenader och härliga utflykter med familjen. Dessutom bekvämt med närhet till både Skultuna tätort och Rönnby.

Missa inte chansen att skapa ett nytt hem för dig och din familj i denna attraktiva och barnvänliga miljö. Anmäl Er till visning och ta chansen där det sällan är bostäder till salu.

Välkommen till Åkestavägen i Skultuna!
Adress
Åkestavägen 12
Område
SKULTUNA, Skultuna
Pris
1 790 000 kr
Avgift
6 962 kr
Boarea
114.5 kvm
Rum
4 rok

Visningar


19:00 - 19:30

Vänligen anmälan krävs på Mäklarcentrums hemsida. Varmt välkomna!

Boka visning

Interiör

Hall: Man möts av en stor och välkomnande hall med klinkergolv, ljusa väggar och gott om plats för avgängning. Vidare en bit in i hallen finns även en mycket rymlig klädkammare för bra förvaring.

Sovrum: Bostaden har idag tre sovrum (möjligt att göra om kallförråd till ytterligare ett). Ett av sovrummen finns på entréplanet detta är luftigt med ljusa ytskikt och garderober. De andra två är på övervåningen även dessa med ljusa ytskikt. På övervåningen finns även en lite yta i hallen att nyttja för skrivbord eller liknande.

Vardagsrum: Socialt och väldigt trevligt vardagsrum där man mer än gärna samlas. Här är det högt i tak, bra ljusinsläpp, ljusa ytskikt och hög mysfaktor med en täljstenskamin.

Kök: I köket finns plats för samvaro och gäster kring middagsbordet, här är det även utgång till växthuset och vidare mot altanen med baksidan av bostaden. Maskinell utrustning kök: ugn, vedeldad spis (bör kontrolleras innan användning). I en egen del av köket finns diskmaskin, kyl, frys, och en tvätt avdelning med tvättmaskin, torktumlare och bra skåpförvaring.

Kallförråd: Stort utrymme med bra möjligheter i kallförrådet som idag används till en liten kontorsyta och förvaring. Om behovet finns kan detta göras till ett sovrum alt, kontor.

Badrum: Bostaden har två badrum. Det på entréplanet är inrett med plastmatta och kaklade väggar, spegelskåp, handfat med kommod, dusch och en Wc. Badrummet på övervåningen även detta med plastmatta och kaklade väggar, samt badkar, handfat med kommod och Wc.

Uteplats: Mycket trevlig baksida av huset där föreningen äger marken men som kan nyttjas. Här byggdes en trätrall på ca 60 kvm under -23. Härlig gräsyta, dessutom med bär och fruktträd, bland annat krusbär, svarta vinbär, äppelträd, fläderträd och odlingslådor. I anslutning till bostaden finns dessutom ett rymligt växthus för den odlingsintresserade att njuta av.

"Teknikutrymme": I kallförrådet finns en trappa ner till ett stort källarförråd med plats för väldigt bra förvaring.

Antal rum
4 Rum
Hiss
Ja

Byggnad

2-plansparhus, 1990

Fönster
2-glasfönster
Uppvärming
Täljstenskamin/Direkt El/Luftvärmepump
Ventilation
FTX

Tak: Tegelpannor

Fasad: Träfasad

Grund: Platta på mark/ Del med källargrund

Bostaden är hos föreningen registrerad som tre rum och kök, Vi marknadsför som en fyra då den idag har tre sovrum ett vardagsrum samt kök.

Trevlig baksida av huset med trädgård där föreningen äger marken men som kan nyttjas.

Litet förråd på baksidan.

Garage med garanterad plats mot separat kostnad till Brf. Går även att parkera framför bostaden.

Renoveringar

Trätrall -23

Energideklaration

Deklarationsdatum
Primärenergital
103 Energideklaration
Klass
D

Ekonomi

Personer i hushållet
4
Uppvärmning
2 934 kr
Försäkring
148 kr
Avgift
6 962 kr
Totalt
10 044 kr/månad

Övrig info

Enligt säljares uppgifter. I avgiften till Brf ingår kallvatten. Uppvärmning, hushållsel och varmvatten mäts separat för varje lägenhet. (Kolumnen uppvärmning inkluderar även hushållsel och varmvatten).

Omgivning

Ungefär 15 kilometer norr om Västerås city hittar du Skultuna. Skultuna är en småstadsidyll, byggd runt mässingsbruket och omgiven av Svartådalen med vackra naturområden.

Skultuna är ett familjevänligt område ca 20 minuter från Västerås med vacker naturnära miljö och fina promenastråk.

Populärt är utflyktsmålet Skultuna Messingsbruk och sommartid är Skultuna badet välbesökt. Området har en ICA-butik, ett litet centrum med pizzeria, vårdcentral och tandläkare.

Motionsspår med ljus finns i närområdet det finns även fotbollsplan och hockeyrink.

Det finns flera förskolor samt skola från åk 1-9.

Skultuna är en tätort i Västerås kommun i Skultuna kommundel, som fram till 1971 var en egen kommun. Orten har vuxit fram kring Skultuna Messingsbruk, som anlades 1607 av Karl IX. Under 1900-talet växte Skultuna till en modern industriort genom Svenska Metallverken, senare Gränges AB.

Cirka en kilometer söder om tätorten ligger Skultuna kyrka.

Avstånd till city 15 km

Buss till city ca 25-30 min

Bil till city ca 15-20 min

Buss 21 - Goda bussförbindelser och cykelvägar till Västerås finns.

I Skultuna är det nära till både service och livskvalitet. Här finns till exempel vårdcentral, äldreboende och servicehus, gruppboenden, mötesplatser, förskolor, skolor, fritidsgård och bibliotek. Det kommunala bostadsbolaget Mimer har många bostäder här. Senaste tillskottet är ett trygghetsboende för 65+.

Bostadsrätten

MBF Brf Åkesta

Föreningen äger fastigheten Åkesta 1:21, Västerås kommun, omfattande 28 lägenheter i parhus.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:

14 st 3 rum och kök (varav några ombyggda till 4:or)

14 st 4 rum och kök (varav några ombygda till 5:or)

28 kallgarage, 24 p-platser, 1 bystuga, 1 sophus, 1 magasin, 1 jordkällare.

26 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Ytterligare två lägenheter ägs av föreningen och uthyres till

Förskolan Åkesta AB.

Total boyta 3 124 m², lokalyta 229 m². (I taxeringsbeslutet.

Föreningen är medlem i MBF (Mälardalens Bostadsrättsförvaltning ek för) Västerås.

Styrelsen har tecknat avtal med MBF om ekonomisk och administrativ förvaltning

Överlåtelseavgift
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Bostadsrättsföreningen
Äkta
Juridisk person tillåten
Ej angiven
Delat ägande tillåten
Ja
Äger marken
Ja
Parkering
28 kallgarage, 24 p-platser
Övrigt
Notera att enligt stadgarna (§32) har medlemmen ansvar för lägenhetens uppvärmning och ventilation, liksom för avloppet ner genom golvet i markplanet. Föreningen ansvarar för tryckvattnet, som har gemensam mätning. El mäts separat per lägenhet.
Nettoskuldsättningen
764 988 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlag för beräkning av uppgiften har hämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning och dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

TV och Bredbandanslutning

Bredband
Fiber finns, eget abonnemang krävs.

Karta

Bilder

namnlost
dusch
badrum
Entreplan
Övre plan