Åkerby 304   |   Östervåla

ÖSTERVÅLA - Åkerby 304

Välkomna till Åkerby 304, Östervåla

Åkerby ligger mjukt inbäddad i ett naturskönt landskap, här väntar en lantlig husdröm vackert placerad framför åkrar. Bostadshuset är i två våningar med rymliga sällskapsytor (kök med burspråk, två sovrum, matrum samt hall och badrum) på nedre plan och två spatiösa sovrum samt allrum på övervåningen. Det här är ett hus som har gott om plats för både familjeliv och gästfrihet.
Ursprungliga detaljer så som spegeldörrar, vedspis, kakelugnar och rustika trägolv finns bevarat och skapar en alltigenom hemtrevlig atmosfär. Huset som ursprungligen uppfördes på 1800-talet har byggts ut och renoverats i omgångar. Bekvämligheter som bergvärme och fiber har tillförts på senare år.

Utemiljön är välskött och rogivande. På den 4 499 kvm stora tomten finns flertalet sittplatser för att kunna njuta av solen från morgon till kväll. På husets baksida finns en altan och pergola med härlig utsikt över trädgården och åkrar. Trädgården är helt unik, med uppvuxna mullbärsträd, aprikosträd och ett överflöd av andra fruktträd och bärbuskar från hela världen. Vidare finns även växthus och rabatter. På tomten finns även en charmig timmerstuga och en fristående vedbod.

I närområdet kan du promenera på mysiga grusvägar eller plocka rikligt med bär och svamp i skogarna. På promenadavstånd finns Östervåla centrum med bra serviceutbud i form av förskolor, skola F-9, vårdcentral, matbutiker och goda bussförbindelser mot Uppsala.

Varmt välkomna på visning!
Adress
Åkerby 304
Område
Östervåla, Östervåla
Pris
3 395 000 kr
Boarea | Biarea
181 kvm | 50 kvm
Rum
6 rok
Tomt
4499 kvm

Interiör

Rumsbeskrivning: Entréplan: Äldre fint bevarade pardörrar vid entrén, mycket rymlig hall, badrum i ett av burspråken, två sovrum varav ett med dörr till altan, pannrum, matsal, stort härligt kök med separat matplats i burspråk, tvättstuga samt mindre hall vid bakdörr ut till altan.

Övre plan: Vardagsrum, två sovrum där båda har skjutdörrar vid garderober. I "master bedroom" finns AC kopplad till bergvärmepumpen. Klädkammare och sidovind.

Kök: Kök på entréplan. Burspråk med matplats för många personer. Utrustning: elspis, fläkt, kyl-fullhöjd, frys-fullhöjd, diskmaskin och vedspis med spiskåpan bevarad.

Hygienutrymme: Hygienutrymme på entréplan om ca 20 m². Utrustning: väggmonterad toalett, hörnbadkar med bubbelbad, dusch, badrumsinredning med två tvättställ samt vattenburen golvvärme. Uttag för väggbelysning. Ljusinsläpp från flera väderstreck.

Tvättutrymme: Mindre tvättutrymme på entréplan. Utrustning: tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Antal rum
6 Rum

Byggnad

1 ½ plan, 1929

Fasad
Brädor med lockläkt
Stomme
Timmer
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Grundläggning
Torpargrund
Uppvärming
Vattenburen värme med bergvärmeanl. Vedspis samt kakelugnar.
Ventilation
Självdrag

Timmerstuga som ursprungligen uppfördes i Hemmingsbo, Tärnsjö. Ej färdigställd invändigt. Fristående vedbod.

Renoveringar

Se besiktningsprotokoll samt frågelista

Energideklaration

Deklarationsdatum
Förbruk
233 Energideklaration
Klass
D

Tomt

Tomt
4499 kvm
Typ
Bärbuskar, fruktträd, staket, trädgårdsland och tr
Uteplats
Altan med falsat plåttak, läge sydost. ca 30 m².
Bilplats
Parkeringsplats för flera bilar. El till motorvärmare.

Övrigt info

Tomten: trädgårdstomt med bärbuskar, fruktträd, staket, trädgårdsland och växthus. För fullständig redovisning av sorter se dokument "Åkerby frukt- och bärlista".

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Åkerby 2:14
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärde byggnad
942 000 kr
Taxeringsvärde mark
254 000 kr
Taxeringsvärde
1 196 000 kr
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
1 196 000 kr
Taxeringsår
2021

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, borrad brunn. Enskilt avlopp, trekammarbrunn med infiltration.

Inskrivningar

Gemensamhetsanläggning: Heby Åkerby GA:1 ändamål: Vägar

Ekonomi

Personer i hushållet
4
El
31 000 kr
Vatten
976 kr
Skorsten
548 kr
Renhållning
2 568 kr
Försäkring
5 000 kr
Totalt
40 092 kr/år

Omgivning

Östervåla är ett samhälle som erbjuder god allmänservice, rikt föreningsliv för idrott och andra fritidsaktiviteter. I Östervåla finns bl.a Skola f-9, matvarubutiker, apotek, vårdcentral, restauranger, elhandelsbutik, bank, frisörer, fotvård, Systembolaget, klädaffär, bibliotek, biograf, kyrkor, el- och målerifirma m m. Idrottsföreningen erbjuder sporter såsom Ishockey, Fotboll, Gymnastik, Skidor. I övrigt finns här ett bra GYM i sporthallen på hela 280 kvm samt ett Strong-Fit gym beläget på Dalvägen. Vidare finns det även en Padelanläggning, Hinderbana, Innebandy och Basket.

Att bo i Östervåla är livskvalitét. Vill du ta dig till Uppsala går buss 844 med halvtimmestrafik t/r.

TV och Bredbandanslutning

TV
Viasatparabol och mottagare
Bredband
Fiber

Karta

Bilder

Fastighetskarta